Hotstone massage

Hotstone massage is principe al eeuwen oud. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen.

Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, Indianen, Maories en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen en te behandelen. Hier werden de stenen onder andere op de acupunctuurpunten geplaatst en over de meridianen en op chakrapunten gedrukt. Een Hotstone massage is een heerlijke massage van lichaam en geest en staat garant voor een heerlijke ontspanning. Bij deze massage wordt over het algemeen gebruik gemaakt van basaltstenen. Dat zijn vulkanische of lava stenen die door invloed van water en zand door eeuwen heen glad gepolijst zijn en daardoor prettig aanvoelen.
 

De behandeling:

De basaltstenen worden opgewarmd naar een ideale tempratuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, ontgift het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. De Hotstone massage is met name geschikt voor of bij:

  • Spanningen

  • Stress ( maar zeker niet bij een burn-out )

  • Spierprobleem

  • Spijsvertering

  • Ontspanning

  • Ontgiften
     

Tarief van een Hotstone-behandeling:

Een behandeling kost 60 euro voor een uur, 85 euro voor 90 minuten.


web analytics