Huisregels

 1. Hygiëne is een zeer belangrijk aspect binnen de massagepraktijk. Ik verwacht van klanten dat u vlak voor de massagebehandeling heeft gedoucht.
 2. Voor een optimale massagebehandeling is het prettig als u op tijd aanwezig bent.
 3. Voorafgaand aan de eerste behandeling vult u een intakeformulier in en volgt een kort intake-gesprek. U kunt aangeven wat voor u het doel van de massagebehandeling is: ontspanning of klachtgericht. Ook wordt zo duidelijk of er sprake is van contra-indicaties en of het verantwoord is om u op dat moment te masseren. Bij twijfel kan de massagebehandeling worden gestaakt en wordt u gevraagd eerst met de huisarts, behandelend arts en/of specialist te overleggen. U betaalt in dit geval géén behandelingskosten.

  Wat zijn contra-indicaties?
  Contra-indicaties zijn redenen waarom iemand niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) gemasseerd mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw arts of specialist.

  Absolute contra-indicaties (u mag niet worden gemasseerd bij): koorts, griep, ziekten met een verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidziekten, infectieziekten, ernstige vaatziekten, psoriasis, kanker, trombose, antibiotica en ontstekingsremmers. Specifiek voor hotstone-massage geldt: 'burn-out', extreme vermoeidheid en/of uitputting. Specifiek voor stoelmassage geldt: zwangerschap of trachten zwanger te worden.

  Relatieve contra-indicaties (afhankelijk van de ernst van de aandoening mag u wel of niet gemasseerd worden bij): open wonden, zwangerschap, ontstekingen, traumatische aandoeningen, anti-depressiva en spataderen.

  Ook het gebruik van alcohol en drugs gaat niet samen met massagebehandelingen.

 4. Indien de masseuse niet volledig of verkeerd is ingelicht over de gezondheid van de klant, kan Massagepraktijk Wendy niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel ten gevolge van een door ons uitgevoerde massages.
 5. Bij medicijngebruik moet de massage soms worden aangepast. Geeft altijd aan welke medicijnen u gebruikt en wat het doel daarvan is.
 6. Zijn er nog andere redenen waarmee de masseuse rekening moet houden? Bijvoorbeeld: Ischias, hernia's (ook van 20 jaar terug), whiplash, pijnlijke plekken, etc.
 7. Massagepraktijk Wendy is niet aansprakelijk voor beschadiging, vermissing, diefstal van persoonlijke spullen.
 8. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden gewijzigd of afgezegd worden. Bij niet tijdig annuleren, wordt 50% van de behandelingkosten in rekening gebracht.
 9. Wij beschikken nog niet over pin-apparatuur, graag contante betaling.
 10. Massage is op eigen risico. Indien u medische indicaties die van invloed kunnen zijn op de massage verzwijgt, treft mij geen enkele aansprakelijkheid.
 11. Ik werk alleen op afspraak.

Let op:
Ik ben géén arts. Ik wil en kan géén diagnoses stellen. De toegepaste therapieën zijn ter ondersteuning van het genezingsproces van het lichaam zelf.

web analytics